Repertoire

Het Doekegat Piratenkoor heeft momenteel plaats voor een aantal enthousiaste leden, die bereid zijn om eenmaal in de 14 dagen op woensdagavond te willen repeteren in ’t Zielhoes in Noordpolderzijl en om mee te zingen tijdens de optredens van het koor. Ook muzikanten zijn welkom. U bent ten alle tijde welkom op één van de repetitie-avonden (zie agenda) om te sfeer te kunnen proeven. U kunt over het bovenstaande contact opnemen met een van onderstaande bestuursleden.

HET PIRATENNEST

De piraten komen uit Noord Groningen, hun naam refereert aan het Doekegat wat een diepe vaargeul is in de Waddenzee, waar schepen met grote diepgang via de Westereems toegang krijgen tot de Eemshaven. De meeste van hen wonen in de gemeente het Hogeland, in de dorpen Roodeschool, Uithuizermeeden en Uithuizen. De thuishaven is Noordpolderzijl, het kleinste getijdenhaventje van Europa. De repetitieavonden worden gehouden op woensdagavond (om de 14 dagen) in het ’t Zielhoes aldaar.

Behalve shanty’s zingt het koor vrijetijd en volksliedjes in het Duits, Nederlands, Engels en natuurlijk het Gronings. Het koor is opgericht in 1991 en staat onder muzikale leiding van accordeonist en arrangeur Klaas van der Woude. Het koor gedraagt zich bij de keuze van zijn repertoire nogal eigenzinnig, zoals een koor met piraten behoort te zijn, want de liedjes die men zingt zijn slechts voor een deel shanty’s.

Wilt u meer weten over het Doekegat Piratenkoor, of wilt u een CD bestellen, of lijkt het u leuk de piraten uit te nodigen op uw evenement, festival of feest, bel, schrijf, of e-mail naar

Jan Zijlstra (Public Relation) Bovenhuizen 42
9981 HB ’t Lage van de Weg Mob. 06-53911115